ICT Security

Bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig te maken met Phishing, virussen, Ransomware, DDoS-aanvallen of andere vormen van cybercriminaliteit. MagiQ5 bied hiervoor oplossingen aan MKB bedrijven voor iedere situatie. Zo inventariseren wij de zwakke plekken van uw systemen, maar kunnen wij deze tevens beschermen en monitoren. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen met complete veiligheidsplannen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
In het algemeen volgen wij de onderstaande stappen.

Aanvallen en hacken

In deze fase bekijken wij de zwakke punten van de IT Veiligheid. Middels penetratietesten en ethical hacking worden openingen in het systeem bloot gelegd. Een cybercrimineel heeft vaak al genoeg aan één zwakke plek. Gelukkig kunnen onze IT specialisten deze vinden en dichten. Een waterdichte netwerk beveiliging is immers essentieel voor elke organisatie.

Beveiligen

Wanneer de zwakke punten bekend zijn worden technische maatregelen getroffen. Zo wordt inbraak of ‘downtime’ voorkomen. Desgewenst zorgen onze experts er samen met u voor dat de netwerk- en databeveiliging op ISO-niveau komt.

Beleid en bewuste gebruiker

Niet alleen het systeem moet veilig zijn, want ook van binnenuit komen cybercriminelen binnen. Denk aan phisingmail, onhandig gebruik van USB-sticks of eenvoudige wachtwoorden. Ook bedrijfsprocessen en bestandsrechten hebben invloed op de veiligheid.

Samen met u stellen wij een beveiligingsplan op. De mens is het meest kwetsbare onderdeel in uw organisatie, maar met de juiste afspraken en goed doordachte processen creëren wij een veilige omgeving. Daarbij hebben wij een methodiek ontwikkeld die zorgt voor veiligheidsbewustzijn onder medewerkers.